Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΡΩΣΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ


Ας δούμε αρχικά την ιστορική εξέλιξη των Ρώσικων τραγουδιών:


Ρωσία είναι ένας μεγάλος και εξαιρετικά πολιτιστικά διαφορετική χώρα, με δωδεκάδες εθνικές ομάδες, κάθε ένας με τις μορφές τους λαική μουσική.Κατά την διάρκεια περιόδου Σοβιετικός κυριαρχία, η μουσική διερευνήθηκε ιδιαίτερα και κρατήθηκε μέσα σε ορισμένα όρια του περιεχομένου και της καινοτομίας.
Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, δυτικός-ύφος βράχος και λαική μουσική έγιναν δημοφιλέστερες μουσικές μορφές στη Ρωσία.
Η Ρωσία έχει μια μακροχρόνια  ιστορία κλασσική μουσική καινοτομία.Ο πρώτος σημαντικός ρώσικος συνθέτης ήταν ο Mikhail Glinka ο οποίος πρόσθεσε τα λαικά και θρησκευτικά στοιχεία στις κλασσικές συνθέσεις, σύνθεση των πρωτοποριακών οπερών  όπως Ruslan και Lyudmila και Μια Ζωή Για το Tsar αν και αυτές οι όπερες ήταν ευδιακρίτως ρώσικα, βασίστηκαν απο την Ιταλική παράδοση. 




Στην συνέχεια θα δούμε κάποια  VIDEO  με  θέμα ''Ρώσικα παραδοσιακά τραγούδια''


....





Και ένα τελευταίο ποίο νέο!! ; )


Χριστίνα
Μπουκόφτσεβα
Β2
2ο Γυμνασιο Κιλκίς


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ :
YOUTUBE
WIKIPEDIA

4 σχόλια:

  1. Αρχικά, η εργασία σου συνδυάζει και κείμενο και βίντεο και δεν κουράζει τον αναγνώστη. Ο τίτλος είναι σχετικός με το περιεχόμενο και οι πληροφορίες είναι έγκυρες αλλά λιγοστές. Καλό θα ήταν να είχες προσθέσει κάποιες επιπλέον. Τα βίντεο είναι αρκετά σχετικά με το κείμενο. Παρ' όλα αυτά δεν είναι ευανάγνωστη διότι τα γράμματα είναι πολύ μικρά και η σύνταξη του είναι μπερδεμένη.Τέλος, οι πηγές σου δεν αναγράφονται στην εργασία όπως ακριβώς θα έπρεπε. Καλή προσπάθεια όμως!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα απ'όλα χρειάζεται να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες απ'ό,τι υπάρχουν χωρίς μεταφράσεις και αντιγραφές.Χρειάζονται περισσότερα βίντεο και πολλές εικόνες για να φανεί σαν εργασία.Και καλό θα ήταν στο τέλος να υπάρχει και ο σύνδεσμος της δικτυογραφίας για να είναι ο αναγνώστης σίγουρος ό,τι είναι έγκυρο αυτό που διαβάζει και όχι πλαστό... Με λίγα λόγια χρειάζεται βελτίωση...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως αυτή η εργασία είναι προαιρετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο σου εχεις κάνει μια καλή προσπάθεια. Ας αρχίσουμε από τον τίτλο, ο οποίος ειναι σχετικός με το κείμενο. Το κείμενο σου ηταν λιγοστό, έπρεπε να βάλεις κιάλες πληροφορίες. Τα βίντεο σου ειναι σχετικά με το θέμα και πολύ ωραία. Λίγο τα γράμματα είναι πολύ μικρά και αυτό κουράζει τον αναγνώστη. Κατα άλλα έχεις κανει ωραία δουλεια.

    Μαργαριτίδης Θεόκλητος Γ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!