Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΦΛΑΜΕΝΚΟ...ο χορός των αισθήσεων








Γνωρίζετε για το Φλαμένκο........;
'Εχετε αναρωτηθεί ποτε να μάθετε γι αυτό....;Τότε τα παρακάτω ίσως σας ενδιαφέρουν.................






Καταρχήν,τι είναι το Φλαμένκο;;;






Το Φλαμένκο είναι ένας Ισπανικός όρος που αφορά ένα είδος μουσικής και χορού μαζί!!Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα...Το Φλαμένκο ενσωματώνει μια σύνθετη μουσική και πολιτιστική παράδοση.Προήλθε από την περιφέρεια της Ανδαλουσίας και αποτελούσε μια υποκουλτούρα.






Πιο συγκεκριμένα...






Κέντρο του Φλαμένκο αποτελεί η Σεβίλλη,το Κάδιξ και η Μάλαγα.Αργότερα το Φλαμένκο αποτέλεσε χαρακτηριστικό κομμάτι του πολιτισμού όλης της Ισπανίας!!!












Είναι γενικότερα παραδεκτό ότι το Φλαμένκο δημιουργήθηκε από την ανάμειξη της αραβικής,ανδαλουσιανής,σεφαρδιτικής και τσιγγάνικης κουλτούρας.


Συγκεκριμένα,δημιουργήθηκε την περίοδο που οι Χριστιανοί βασιλιάδες ανακατέκτησαν την Ισπανία από τους Μουσουλμάνους.Τα τραγούδια τους είναι κυρίως αυτοσχεδιασμοί που αποτυπώνουν τις διάφορες δυσκολίες που πέρασε ο λαός τους κατά τη διάρκεια των αιώνων.Βασικό στοιχείο της καλλιτεχνικής του μορφής είναι οι Τσιγγάνοι της Ισπανίας των οποίων η παράδοση ήταν προφορική,συνεπώς και τα τραγούδια τους περνούσαν από γενιά σε γενιά μέσω των μουσικών τους ερμηνειών στην τοπική κοινότητα.



Επίσης,χρησιμοποιούσαν ένα όργανο την κιθάρα φλαμέν.Το τραγούδι τους το ονόμασαν Φλαμένκο...


Το παλαιότερο είδος Φλαμένκο είναι γνωστό ως "Κάντε Χόντο",μια ανδρική φωνή,χωρίς συνοδεία οργάνων,διηγείται λυπητερές ιστορίες.Αργότερα προστέθηκε η κιθάρα και ο χορός.





Τέλος,βασικό συστατικό του χορού Φλαμένκο αποτελεί ο ήχος από τα πόδια των χορευτών και ο κοφτός βηματισμός τους.Ο γυναικείος χορός αναδεικνύει τη χάρη του σώματος και των χεριών.

πηγες www.google.com/wikipedia free encyclopedia


αν θελεις να δεις ενα βιντεο φλαμενκο πανε εδω http://www.youtube.com/watch?v=IwqD859w2_E



4 σχόλια:

  1. kuria den mporeite na peite einai uperkataplhktikh douleia super teleia balte aploxera ba8mous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xaxa! :) [... ax autoi oi bathmoi! ola gi'autous ginontai!]
    kali i ergasia sas, de lew... wraia ta lete. Flamenco akousate pouthena? tha mas proteinete kapoia sxetika video na doume? Episis, poies einai oi piges sas, apo pou enimerwthikate?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!