Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Linkin Park

LinkinPark-5.jpg

52402_85727_mike_59_H192248_L.jpgΟ χαρακτηριστικός ήχος των Linkin Park ξεκίνησε από την παιδική φιλία δύο συμμαθητών στο σχολείο, του Mike Shinoda και του Brad Delson. Οι δυό τους οραματίστηκαν και δημιούργησαν ένα συγκρότημα που θα αμφισβητούσε την κατηγοριοποίηση, ανακατεύοντας τα αγαπημένα τους είδη μουσικής με τρόπους που δεν είχαν ξανακουστεί. Αυτοί ήταν οι Xero.

Oι Χero δημιουργήθηκαν το 1996, την ίδια χρονιά που αποφοίτησε ο Mike και ο Brad. Μετά πήραν τον Rob Bourdon, ο οποίος είχε παίξει με τον Brad σε ένα άλλο συγκρότημα. Αφού αποφοίτησε ο Mike, αποφάσισε να γραφτεί στη Pasadena, κολέγιο Καλών Τεχνών της, όπου γνώρισε τον Joseph Hahn, έναν επίδοξο illustrator και μαθητευόμενο DJ. Οζήτησε από το Joe να έρθει στο συγκρότημα. Ο Joe ταίριαζε τέλεια στο συγκρότημα, γιατί ήταν κάποιος που θα μπορούσε να προσθέσει μια άλλη διάσταση στον ήχο τους. Στο μεταξύ, δέχτηκαν τον Brad στο UCLA. Εκεί συγκατοίκησε με τον μπασίστα Dave Farrell, ο οποίος προστέθηκε στους Xero.

Oι Χero ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν ένα demo με τέσσερα τραγούδια το 1997 σε συνεργασία με έναν άλλο συμμαθητή τους από το λύκειο, τον Mark Wakefield ως τραγουδιστή. Αλλά κάτι έλλειπε. Ο Wakefield έφυγε από το συγκρότημα και τότε οι Xero έστειλαν αιτήσεις στη δισκογραφική εταιρία Zomba ψάχνοντας για τραγουδιστή.

Ο Chester Bennington έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Jeff Blue, αντιπρόεδρο της&R Zomba Music του Los Angeles, κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ έκπληξη για τα 23 γενέθλια του το 1999. O Blue του είπε ότι πρόκειται για ένα νέο συγκρότημα που ψάχνει καινούριο τραγουδιστή. Την επόμενη μέρα, ο Chester έλαβε δύο demo των Xero, στα οποία έπρεπε να βάλει τη δική του ερμηνεία. Σε ένα τοπικό στούντιο έγραψε τα φωνητικά μέσα σε τρεις μέρες και τα έστειλε πίσω στον Blue. Δύο μέρες μετά ο Chester ήταν στο L.A κάνοντας οντισιόν για τους. Ήταν τόσο εντυπωσιακός που μερικοί τραγουδιστές που είχαν έρθει για τη θέση, έφυγαν πριν καν δοκιμαστούν, και ένας πήγε στους Xero και τους είπε ότι θα ήταν τρελοί αν δεν τον έπαιρναν! Ο Chester ήταν αυτός που χρειαζόταν το συγκρότημα. Αφού προστέθηκε στο συγκρότημα, μετονομάστηκαν σε Hybrid Theory. Και γρήγορα κυκλοφορήσαν το Ηybrid Theory EP με έξι τραγούδια. Το συγκρότημα αρχικά χρησιμοποίησε το Internet ως μέσο διαφήμισης των τραγουδιών του.

Αργότερα ηχογράφησαν ένα demo και το έστειλαν σε διάφορες δισκογραφικές εταιρίες μέσο της Zomba Music και προσέλκυσαν αρκετό ενδιαφέρον. Μετά όταν ο Blue προσελήφθει στη Warner Bros Records το 2000, αφού έλυσαν το νομικό πρόβλημα που είχε προκύψει με το όνομα τους και αφού μετονομάστηκαν σε Linkin Park τελικά υπέγραψαν με την Warner Bros.

Ήξεραν ότι έπρεπε να γράψουν ένα εντυπωσιακό άλμπουμ και το πρώτο βήμα ήταν να βρουν το κατάλληλο παραγωγό. Αρχικά αντιμετώπισαν προβλήματα αλλά τελικά βρήκαν τον Don* Gilmore.

Οι Linkin Park έγραψαν και ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ Hybrid Theory μέσα σε τέσσερεις μόλις εβδομάδες.

Η πιο σημαντική στιγμή στη καριέρα τους: Στις 24 Οκτωβρίου 2000 κυκλοφορεί στην αγορά το Hybrid Theory.

To Hybrid Theory ήταν το cd με τις περισσότερες πωλήσεις εκείνη τη χρονιά, νικώντας τα cd των 'NSync, του Jay-Z και της Britney Spears και συνεχίζοντας τα επόμενα χρόνια να πουλάει σχεδόν 100.000 αντίτυπα την εβδομάδα!

To άλμπουμ ήταν υποψήφιο για τρία βραβεία Grammy κερδίζοντας τελικά το βραβείο Best Hard rock Performance για το Crawling. Το MTV απένειμε και αυτό με τη σειρά του στο συγκρότημα τα βραβεία Best Rock Video και Best Direction για το single In The End.


Επιπλέον αποτελεί το debut album με τις περισσότερες πωλήσεις του 21ου αιώνα και θεωρείται ένα από τα CD που άλλαξαν (εξέλιξαν) την πορεία της μουσικής!!!

Το Δεκέμβριο του 2002 η μπάντα ανακοίνωσε ότι δούλευε πάνω σε καινούριο υλικό για το νέο άλμπουμ το οποίο είχε ως πηγή έμπνευσης τα ελληνικά μοναστήρια στα Μετέωρα, που έχουν χτιστεί πάνω σε βραχώδης περιοχές. Μάλιστα δηλώσαν πως αυτό το μέρος αποπνέει δύναμη και μυστήριο, ότι ακριβώς ήθελαν να δώσουν και στο cd τους. Έτσι λοιπόν το 2003 κυκλοφορήσαν το δεύτερο τους άλμπουμ με τίτλο: Meteora, το οποίο κατευθείαν κατέκτησε το νούμερο 1 στην Αμερική και την Μεγάλη Βρετανία. Την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του, πούλησε περισσότερα από 800.000 αντίτυπα. Το Somewhere I Belong βραβεύτηκε ως Best Rock Video από το MTV, ενώ το Breaking The Habit με το Viewer's Choice Award. Στα Radio Music Awards που πραγματοποιήθηκαν το 2004 οι Linkin Park κέρδισαν τα βραβεία Artist of the Year και Song of the Year για το Numb.

Το 2004 το συγκρότημα σε συνεργασία με τον ράπερ (?) Jay-Z κυκλοφόρησε ένα νέο remix άλμπουμ με τίτλο Collision Course το οποίο περιείχε συνδυαστικούς στίχους και background tracks από παλιότερες κυκλοφορίες και των δύο καλλιτεχνών. Οι Linkin Park έλαβαν μέρος σε πολλά φιλανθρωπικά γεγονότα που είχαν σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα των τυφώνων Charley και Katrina. Επιπλέον έπαιξαν στο Live 8 και έδωσαν φιλανθρωπικές συναυλίες για τα θύματα του τσουνάμι.

To 2006 τιμήθηκαν με το Grammy στη κατηγορία Best Rap/Sung Collaboration για τη συνεργασία τους με τον Jay-Z.

Την άνοιξη του 2007 κυκλοφόρησαν η πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο Minutes To Midnight. Την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας του έγινε πλατινένιο, πουλώντας 600.000 αντίτυπα! Στα τέλη του 2007 το συγκρότημα κέρδισε στα American Music Awards το βραβείο Favorite Alternative Artist.Την άνοιξη του 2007 κυκλοφόρησαν η πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο Minutes To Midnight. Την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας του έγινε πλατινένιο, πουλώντας 600.000 αντίτυπα! Στα τέλη του 2007 το συγκρότημα κέρδισε στα American Music Awards το βραβείο Favorite Alternative Artist.Την άνοιξη του 2007 κυκλοφόρησαν η πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο Minutes To Midnight. Την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας του έγινε πλατινένιο, πουλώντας 600.000 αντίτυπα! Στα τέλη του 2007 το συγκρότημα κέρδισε στα American Music Awards το βραβείο Favorite Alternative Artist.

1 σχόλιο:

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!