Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Μιχάλης Χατζηγιάννης


Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι τραγουδιστής και συνθέτης, κυπριακής καταγωγής, από τις γνωστότερες μορφές του σύγχρονου ελληνικού μουσικού χώρου.







Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου 1979 και η καταγωγήτου είναι από την Κερύνεια. Απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας Λονδίνου (Royal College of London), με πτυχίο πιάνου, κιθάρας και ανώτατων θεωρητικών μαθημάτων, κυκλοφόρησε στην Κύπρου τρεις πλατινένιους δίσκους<<Σενάριο>>(1995), <<Δώρο Γεωργιάδης>>, (1997), <<Επαφή>>.Τον Μάιο του 1998, εκπροσώπησε την Κύπρου στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, συνθέτοντας και ερμηνεύοντας το τραγούδι <<Γέννεσις>>.





Τον Μάρτιο του 2000, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο <<Παράξενη γιορτή>>. Το 2002 κυκλοφόρησε το <<Κρυφό Φιλί>> και το <<Ακατάλληλη σκηνή>> που έγιναν τριπλά πλατινένια. Το Μάρτιο του 2006 κυκλοφορεί το πρώτο Live CD της καριέρας του. Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε τον δίσκο <<Φίλοι και Εχθροι>>, ο οποίος έγινε μέσα στις πρώτες βδομάδες κυκλοφορίας του διπλά πλατινένιος.







Το 2007 αναδείχθηκε σε θριαμβευτή στα Μουσικά Βραβεία Αρίων με 8 συνολικά βραβεία, ανάμεσά τους αυτά του καλύτερο τραγουδιστή αλλά και του καλύτερου δίσκου.

4 σχόλια:

  1. koritsia einai iperoxo auto pou grapsate..
    mpravo sas...!!!!
    :)
    mporousate na grapsete perissotera omws!!!
    :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. koritsia trelenome gia Xatzigianni kai h ergasia sas einai poli kali alla 8a mporousate na grapsete kai alla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλή δουλειά μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να γνωρίσουμε καλύτερα τον τραγουδιστή και πιστεύω ότι ένα δείγμα από τη μουσική του θα τελειοποιούσε την εργασία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!