Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Αλκίνοος Ιωαννίδης (Η καλλιτεχνική του πορεία)


Αλκίνοος Ιωαννίδης (Η καλλιτεχνική του πορεία)

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου στις 19 Σεπτεμβρίου το 1969. Η καλλιτεχνική του οικογένεια (πατέρας ζωγράφος, αδερφός ποιητής) αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο.



Τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε ένα προάστιο της Λευκωσίας και το 1989φεύγει για την Ελλάδα για να σπουδάσει με υποτροφία στην δραματική σχολή του εθνικού θεάτρου.

Το 1993ερνηνεύει τον ρόλο του Μοσχίονα στη Σαμία του Μενάνδρου και 3 χρόνια αργότερα ερμηνεύει τον Απόλλωνα στην Άλκηστη του Ευρυπίδη.
Τώρα ας πάμε στην πορεία του ως τραγουδιστής.
Το 1993 παράλληλα με το θέατρο δημιούργησε τον δίσκο «Στην αγορά του Κόσμου» του οποίου άλπουμ το τραγούδι «Στην αγορά του Αλ Χαλίλι» έκανε τεράστια επιτυχία όμως αδίκως του κόλλησε μια λάθος ταμπέλα.

2 χρόνια αργότερα κυκλοφορεί ο δίσκος «Όπως μυστικά και ήσυχα….» .Αυτοί οι 2 δίσκοι γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και έγιναν χρυσοί.



Οι χειμώνες των ετών 1993-94 και 1994-95 τον βρίσκουν με την Ελένη Τσαλιγγοπούλου και την Δήμητρα Γαλάνη στο «ΧΑΡΑΜΑ» από το οποίο πέρασαν τεράστια ονόματα όπως ο Τσιτσάνης και η Μπέλλου.

Το χειμώνα και το καλοκαίρι του έτους 1995-96 περιόδευσε στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τραγούδια από τους 2 δίσκους αλλά και ανέκδοτα δικά του τραγούδια.

Το 1997 κυκλοφόρησε ο 3ος δίσκος του «Ο δρόμος, ο χρυσός, ο πόνος» σε δικούς του στίχους ενώ το 1999 0 4ος δίσκος του «Ανεμοδείκτης» με δικούς του στίχους και μουσική.

Το 2000 κυκλοφορεί ο καινοτόμος δίσκος του με ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια με τίτλο «Εκτός τόπου και χρόνου». Σ’ αυτό το δίσκο περιέχονται εκτελέσεις τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών και συμμετέχουν ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.



Τον Ιούνιο του 2003 κυκλοφόρησε ο δίσκος του «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή». Στο τραγούδι «Ο φλεγόμενος ποδηλάτης» απαγγέλλει ο Λίνος Ιωαννίδης ενώ το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνήσει ο Άντης Ιωαννίδης.



Τα περισσότερα τραγούδια του αγαπήθηκαν αμέσως από τον κόσμο ενώ όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί παίζουν ακόμα τις επιτυχίες του.


Γ2

ΟΜΑΔΑ
Ισαακίδου Κέλλυ
Ιωαννίδου Μάρθα
Καρασίμου Ειρήνη
Καρνεμίδου Μαρία

1 σχόλιο:

  1. ωραία, κορίτσια! θα μας βάλετε και λίγη μουσική να τον ακούσουμε τον Αλκίνοο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!