Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

BLACK/HEAVY METAL



Το Heavy Metal ξεκίνησε ουσιαστικά στα τελη της δεκαετίας του '70 έως τις αρχές της δεκαετίας του '80. Πιο συγκεκριμένα, υπήρχαν συγκροτήματα που ανεπίσημα έπαιζαν αυτό το είδος σε τοπικές Pub του Λονδίνου. Το 1975 σε μια απo τις κύριες Pub του Λονδινου πραγματοποιήθηκε μια συναυλία με τα συγκροτήματα Iron Maiden, Angel-Witch και Chariot, τρια απο τα βασικότερα metal συγκροτήματα. Την συναυλία παρακαλούθησε ένας δημοσιογράφος ο οποίος, ενθουσιασμένος μετά την λήξη της συναυλίας έγραψε σε μια εφημερίδα την επόμενη μέρα πως "Ένα νέο κύμα heavy metal γεννιέται σήμερα."
Η φράση New Heavy Metal καθιερώθηκε ως το όνομα αυτού του καινούργιου είδους. Αυτό το καινούργιο είδος δημιούργησε με τη σειρά του πληθώρα συγκροτημάτων, οπαδών και φανατικών συλλεκτών. Το είδος αυτό γινόταν όλο και πιο δημοφιλές μέρα με την ημέρα. Το είδος έγινε ένα είδος κινήματος, με τους ανθρώπους που το υποστήριζαν να δίνουν τον τρόπο ζωής και ντυσίματος στις μετέπειτα γενιές.
Η εμφάνιση ενός headbanger (μια ονομασία για όλους τους οπαδούς της heavy metal) συνήθως ήταν: μακρύ μαλλί, κολλητό δερμάτινο τζιν και τζιν μπουφάν πάντα συνοδευόμενο απο ραφτα συγκροτηματων.

Στη σημερινή εποχή το λουκ των μεταλάδων έχει αλλάξει.Σήμερα συνήθως τους βλέπεις έξω

στούς δρόμους με κυρίως:μαύρα παντελόνια-είτε στενά ή φαρδιά-,με μαύρη μπλούζα στην οποία διακρίνεις σχεδόν πάντα ένα αγαπημένο τους συγκρότημα και τελευταίο αλλά απαραίτητο για την εμφάνισή τους, οι αρβύλες.Επιπλέον, φοριούνται και διάφορα αξεσουάρ όπως ανάοδο σταυροί,βραχιόλια με καρφιά κλπ.





Και όπως σε κάθε είδος μουσικής υπάρχει ένας "συμβολισμός" έτσι και η μέταλ έχει τον δικό της, που φαίνεται παρακάτω...



Μερικά συκροτήματα metal, καθώς και links για να δείτε διάφορα videoclips τους, εμφανίζονται παρακάτω...




Iron Maiden
Οι Iron Maiden είναι ένα heavy metal μουσικό συγκρότημα από την Αγγλία. Είναι από τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους του heavy metal και ειδικά του New Wave Of British Heavy Metal παγκοσμίως για πάνω από 25 χρόνια. Κομμάτια όπως το The Τrooper, Number of the Beast, Fear of the Dark, Run to the Hills και Hallowed be Thy Name αποτελούν ιστορικές στιγμές όχι μόνο για το metal αλλά και γενικά για την rock σκηνή. Στο ενεργητικό τους πεδίο, έχουν πολλές πρωτιές σε εμπορικό επίπεδο αλλά έχουν βραβευτεί πολλές φορές και από κριτικούς αλλά και από το κοινό.








Iced Earth
Η μπάντα σχηματίστηκε το 1984 κάτω από το όνομα Purgatory από τον κιθαρίστα Jon Schaffer και έγινε αμέσως γνωστή στην live σκηνή της Florida. Σιγά σιγά «ακόνισαν» τον ήχο τους συνδυάζοντας thrash επιρροές της δεκαετίας του ’80 με τις κλασσικές μέταλ προσεγγίσεις των Iron Maiden. Tο ντέμο τους «Enter the Realm», που κυκλοφόρησε το 1988, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην «underground» κοινότητα. Αφού άλλαξαν το όνομά τους σε Iced Earth, κυκλοφόρησαν τον επόμενο δίσκο τους το 1990 με το ακόλουθο line up: Schaffer και Randall Sawver (κιθαρίστες), Gene Adams (τραγουδιστής), Dave Abell (μπασίστας) και Mike McGill (ντράμερ).


http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=iced+earth&aq=f





Van Halen





Οι Van Halen αποτελούν ένα από τα παλιότερα hard rock συγκροτήματα που υφίστανται μέχρι σήμερα, μετά από αρκετές αλλαγές σύνθεσης και διασπάσεις. Δημιουργήθηκαν το 1972 από τους αδελφούς Eddie και Alex Van Halen καθώς και τον Mark Stone, και το αρχικό όνομα του συγκροτήματος ήταν "Genesis". Το 1974 ο Stone αντικαθίσταται από τον Michael Anthony και το όνομα του γκρουπ αλλάζει σε "Mammoth", καθώς τα μέλη του συγκροτήματος ανακάλυψαν ότι στη Βρετανία υπάρχει και άλλο συγκρότημα με το ίδιο όνομα. Το συγκρότημα των Peter Gabriel και Phil Collins!
http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=van+halen&aq=f





Judas Priest


Judas Priest! Η μπάντα που θεωρείται από πολλούς ότι έπαιξε πρώτη καθαρό heavy metal, ότι γέννησε το heavy metal.
Το βρετανικό συγκρότημα Judas Priest σχηματίστηκε το 1970 στο Μπίρμινχαμ της Αγγλίας.Αποτελούν μία από τις μπάντες του heavy metal που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄70 και άσκησαν επιρροή, επιλέγοντας να κινηθούν ανάμεσα στον ήχο των Black Sabbath και αυτόν των Led Zeppelin.Ιδρυτικά τους μέλη αποτέλεσαν οι K.K.Downing (κιθάρα) και Ian Hill (μπάσο), ενώ στη συνέχεια προσχώρησαν οι John Ellis (ντραμς, αντικαταστάθηκε από τον Alan Moore και αυτός με τη σειρά του από τον Chris Campbell) και Alan Atkins (φωνή, αξίζει δε να σημειωθεί ότι η προηγούμενη μπάντα του έφερε το ίδιο όνομα). Οι Atkins και Campbell αποχώρησαν το 1973 και στη θέση τους ήλθαν οι Rob Halford και John Hinch, ενώ επιπλέον προστέθηκε και ο Glenn Tipton (κιθάρα). Με τη σύνθεση αυτή προχώρησαν στην έκδοση του ντεμπούτο άλμπουμ τους "Rocka Rolla" (1974).


http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=judas+priest&aq=f

4 σχόλια:

  1. Ωραίο. Θα ηταν καλό να έγραφες περισσότερα για τους IRON MAIDEN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν εχεις ιδεα τι σου γινεται για το μεταλ κ γραφεις αρθρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χμμ... το σχόλιο σου είναι κάπως προσβλητικό, χωρίς να βοηθάει καθόλου την εργασία, δε νομίζεις? Αν έχεις κάτι να παρατηρήσεις και να συνεισφέρεις ουσιαστικά, αφού ισχυρίζεσαι ότι το ξέρεις εσύ το θέμα καλύτερα, εδώ είμαστε και θα το διαβάσουμε ευχαρίστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ας γραψει κανας μεταλας κατι , γιατι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!