Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ:Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ!!!






ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ 1944 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ.ΤΟ 1963 ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗ.ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1964 ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ «9 ΜΟΥΣΕΣ», «ΣΤΟΑ», «ΡΟΥΛΟΤΑ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ.ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΓΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ».ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΤΙΧΩΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΝΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «RODEO».ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1967 ΤΟΝ ΦYΛΑΚΙΖΟΥΝ ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ) ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΡΑΠΙΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ 2 ΓΙΟΥΣ, ΤΟΝ ΚΟΡΝΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ.ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΤΟΥ «ΜΠΑΛΛΟΣ» ΚΑΙ «ΒΡΩΜΙΚΟ ΨΩΜΙ» ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟ 1971 ΚΑΙ 1972. Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ,ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ,Κ.Α. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΔΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ «ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» (1975).ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΕΞΩ»(1983). ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1983 ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 20Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 80.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

***Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ"Η ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΑ"http://www.youtube.com/watch?v=SbO72RCujBA&feature=related

3 σχόλια:

  1. Ωραία ως εδώ!!
    μετά τι έγινε? εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από προσώπου γης? έκανε μια τελευταία συναυλία και τέρμα? πήρε σύνταξη από τραγουδιστής? αποδήμησε στον άλλο κόσμο?
    μας αφήσατε με την απορία!
    πέρα από τα ονόματα των δίσκων του, κανένα άλλο τραγούδι του συναντήσατε? Μια συννεφούλα έγραψε όλο κι όλο αυτός ο "μεγάλος τραγουδιστής και άνθρωπος"? Αλήθεια, είναι τραγουδιστής ή τραγουδοποιός? :D
    Ψάξτε τον "Άγγελο Εξάγγελο"...
    Ο Δ. Σαββόπουλος αναφέρεται από κάποιους ως ο έλληνας Bob Dylan. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά το παραπάνω σχόλιο..λίγο παραπάνω να γράφατε
    κατά τα άλλα ωραίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποια συνεφούλα ρε παιδιά έγραψε? Στίχοι μουσικη από ινδική ταινία αντε χαιρετίσματα ρωτήστε τον το έχει παράδεχτεί στο παρελθόν σε ανύποπτο χρόνο... Τραγοδοποιός μαιμού των εταιριών είναι. Μέχρι το επίπεδο της Καλομοίρας και πολύ του είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!