Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Η μουσική countryΗ μουσική country (ή κάντρι) είναι ένα μίγμα δημοφιλών μουσικών μορφών, που έκανε την εμφάνισή της στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.Έχει ρίζες από την παραδοσιακή φολκλορική μουσική(folk), την κελτική μουσική(celtic) και τη μουσική Ευαγγέλιου(gospel).H country μουσική άρχισε να χρησιμοποιείται στη δεκαετία του 20' ως μια παραλλαγή της μουσικής hillbilly,η οποία ήταν πολύ γνωστή λόγω του Elvis Presley(''The Hillbilly Cat'').


Τα όργανα της μουσικής country


Οι μετανάστες στα νότια βουνά της Βόρειας Αμερικής,γνωστά ως 'Appalachian Mountains',έφεραν μαζί τους όργανα του Παλαιού Κόσμου,τα οποία καθιερώθηκαν στη μουσική country.Τα όργανα αυτά είναι:το ιρλανδικό βιολί,το γερμανικό dulcimer,το ιταλικό μαντολίνο,η ισπανική κιθάρα και το αφρικανικό μπάντζο.Απ'αυτά χρησιμοποιούνταν κυρίως το βιολί,η κιθάρα και το μπάντζο.

Τραγουδιστές της country:
 • Johnny Cash • June Carter Cash • Dolly Parτon • Hank Williams • George Strait • Keith Urban • Toby Kieth • Tanya Tucker • Brad Paisley • Johnny Paycheck

H ιστορία του Johnny Cash


O Johnny Cash γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1932 και ήταν ένας από τους βραβευμένους αμερικανούς τραγουδιστές Grammy ,και ένας από τους επιδρύτερους μουσικούς του 20ού αιώνα.΄Ηταν καλλιτέχνης της μουσικής country αλλά στα τραγούδια του συμπεριλάμβανε και άλλα είδη όπως η rockabilly,η rock and roll,η folk,η blues και η gospel.Σημαντικό ρόλο στη ζωή του έπαιξε η γυναίκα του,June Carter με την οποία απέκτησε και ένα παιδί.Μαζί έκαναν πολλές περιοδίες και ο κόσμος τους θεωρούσε είδωλα της country γι΄αυτό και κέρδισαν δύο βραβεία Grammy.Ακόμη η γυναίκα του έγραψε και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του το 'Ring on fire'.Ο Cash αισθάνθηκε μεγάλο οίκτο για τους φυλακισμένους γι'αυτο και άρχισε να κάνει συναυλίες σε διάφορες φυλακές.


Η καριέρα του εκτείνεται από το 1954 εώς και το 2003.Μέσα σ'αυτό το διάστημα δημιούργησε αμέτρητα λευκώματα,έκανε μαγάλες δισκογραφικές δουλειές με άλλους πολύ γνωστούς επίσης καλλιτέχνες ,ενώ κέρδισε και πολλά μουσικά βραβεία.Το μεγάλο αυτό είδωλο της country άφησε την τελευταία του πνοή στις 12 Σεπτεμβρίου του 2003.


Δισκογραφία


1959 - Hymns by Johnny Cash
1959 - Songs of Our Soil
1959 - Greatest Johnny Cash
1960 - Johnny Cash Sings Hank Williams

1960 - Ride This Train
1960 - Now There Was A Song
1961 - Now, Here's Johnny Cash
1962 - Hymns from the Heart
1962 - The Sound of Johnny Cash
1962 - All Aboard the Blue Train

1963 - Blood, Sweat and Tears
1963 - Ring of Fire
1963 - The Christmas Spirit
1964 - Keep on the Sunny Side
1964 - I Walk the Line

1964 - The Original Sun Sound of Johnny Cash
1964 - Bitter Tears: Ballads of the American Indian
1965 - Orange Blossom Special
1965 - Ballads of the True West
1965 - Mean as Hell
1966 - Everybody Loves a Nut
1966 - Happiness is You
1967 - Johnny Cash & June Carter: Jackson
1967 -
Johnny Cash's Greatest Hits3 σχόλια:

 1. Εύγε για την πρώτη ανάρτησή σας! Έχουμε κάποιο video από country μουσική να προτείνουμε? Ψάξτε για Johnny Cash, είναι πολύ χαρακτηριστικός.
  Επίσης, ποιος είναι ο Παλαιός Κόσμος και ποιος ο Νέος? Η Ιστορία σας τι λέει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θανάση... μουσική του Johnny Cash θ'ακούσουμε? Βάλε μας και κάποια links για βίντεο στο youtube! αλλιώς πώς θα ξέρουμε πώς ακούγεται η κάντρι? για κάνε μας μια επιλογή...
  επίσης, μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε ποιες ήταν οι πηγές σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. λατρεύω την κάντρι και χαίρομαι πάρα πολύ που έχετε κάτι για αυτή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!