Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Aπό την ιστορία του ελληνικού Rock:Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Γεννήθηκε την 21η Ιουνίου του 1950 στο χωριό Βάστα της Αρκαδίας. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε εκεί (έως τα 7 του) και μερικές εμπειρίες του απ΄ αυτά τις έκανε τραγούδια, όπως τη "Σφεντόνα".Το πρώτο του συγκρότημα το ονόμασε CROSSWORDS όπου τραγουδούσαν σε Ιταλικό στίχο σε διάφορα clubs. Η πρώτη του σημαντική γνωριμία έγινε το καλοκαίρι του 1974, συναντώντας, στο Παρίσι, το Μίκη Θεοδωράκη. Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε ουσιαστικά την επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι. Από το 1975 μέχρι και το 2008 έχει κυκλοφορήσει 30 προσωπικούς δίσκους, ενώ έχει και πολλές συμμετοχές.

Δισκογραφία (χρονολογικά)

1975 «Τα αγροτικά»

1976 «Της εξορίας»

1978: «Βασίλης Παπακωνσταντίνου»

1981: «Αρμενία»

1982: «Φοβάμαι»

1984: «Καρυωτάκης»

1984: «Διαίρεση»

1985: «Η συναυλία από το Νέο Φάληρο»

1987: «Χαιρετίσματα»

1987: «Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του»

1988: «Όλα από χέρι καμένα»

1989: «Χορεύω»

1991: «Νταλάρας-Παπακωνσταντίνου: Ζωντανή Ηχογράφηση από το Αττικόν»

1991: «Χρόνια Πολλά»

1992: «Σφεντόνα»

1993: «Φυσάει»

1994: «Δε Σηκώνει»

1994: «Οι μπαλλάντες του Βασίλη»

1996: «Στην οθόνη της ψυχής μου»

1997: «Πες μου ένα ψέμα ν’ αποκοιμηθώ»

1999: «Να με φωνάξεις»

1999: «Θάλασσα στη σκάλα»

2000: «Σφεντόνα-Live»

2000: «Χαμένες Αγάπες»

2002: «Προσέχω…δυστυχώς»

2003: «Εσείς, οι φίλοι μου κι εγώ - Live Πετρούπολη»

2004: «Φρέσκο Χιόνι»

2005: «Ηρώδειο»

2007: «Μετωπική»

2008: «Βατόμουρα»

Περισσότερεσ πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του:

http://vasilisp.com/html/?n=modules/articles&a=7&d=9

Εδώ θα βρείτε μερικά τραγούδια του:


Πηγές: http://www.wikipedia.com/

1 σχόλιο:

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!