Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ

ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Μαθητές :Ζωσιμηδης Χρήστος & Ιντζιδης Κώστας


Η μουσική στη αρχαία Αίγυπτο έπαιζε μεγάλο ρολό στη καθημερινή ζωή των αιγύπτιων .Στη αρχαία Αίγυπτο η μουσική υπήρχε σε διάφορα μέρη όπως σε ναούς, παλάτια, εργαστήρια, αγροκτήματα, πεδία μάχης και στον τάφο .Επίσης η μουσική έπαιζε μεγάλο ρολό και στη θρησκεία τους, γι 'αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπήρχαν θεοί που συνδέονται ειδικότερα με τη μουσική .

Τα όργανα μουσικής στη αρχαία Αιγύπτου χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες (κρούστα ,πνευστά ,έγχορδα) .

Ø Κρούστα: περιλαμβάνονται τα τύμπανα χειρός, καστανιέτες, καμπάνες ,κουδουνίστρες .Οι κουδουνίστρες έπαιζαν μεγάλο ρολό σε θρησκευτικές τελετές.

Ø Πνευστά: περιλαμβάνονται φλάουτα(δίκλινα και μονόκλινα) και τρομπέτες.

Ø Έγχορδα :περιλαμβάνονται άρπες, λίρες και λαούτα. Τα έγχορδα συνήθως τα διακοσμούσαν με αναπαραστάσεις των θέων , επίσης είχαν επιγραφές με τα ονόματα των ιδιοκτήτων τους .


Διαφορές εικόνες για την αρχαία Αίγυπτο και ένα χάρτης της Αιγύπτου.

Διαφορές μουσικές σκηνές από τη αρχαία Αίγυπτο.

Βιβλιογραφία : http://www.umich.edu/~kelseydb/Exhibits/MIRE/Introduction/AncientEgypt/AncientEgypt.html

Διάφορα βίντεο που μπορείτε να δείτε στο ιντερνέτ : http://www.youtube.com/results?search_query=ancient+music+egypt&search_type=&aq=0&oq=ancient+music

3 σχόλια:

  1. Η ανάρτηση σου έχει χρήσιμες πληροφορίες για τη μουσική της Αρχαία Αιγύπτου. Ακόμα φαίνεται ότι το κείμενο είναι δικιά σου δημιουργία και όχι αντιγραφή από κάποιο site. Πίστευω όμως ότι η εμφάνιση του θέλει αρκετή δουλειά... Οι φωτογραφίες δεν φαίνονται καθόλου όπως και τα link σου καθώς επίσης και όλο σχεδόν το κείμενο το οποίο είναι κάπως πλάγια... Διόρθωσε αυτά τα πράγματα και η εργασία σου θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα!
    ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ ΤΖΕΝΗ
    Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή δουλειά παιδιά μπράβο!Είναι τέλειο!Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα παιδιά με τέτοια ενδιαφέροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. orea ola apla 8a i8ela na exei kai gia paradigma ton stelio kazatzidi ton miki 8eodoraki kai genika palious sin8etes kai tragoudopious

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!