Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

BON JOVI : Ένα μουσικό συγκρότημα θρύλος!!!

     BON JOVI

Οι Bon Jovi είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, καθώς έχουν πουλήσει πάνω από 125 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.


Το Αμερικάνικο ροκ συγκρότημα από το Σέιριβιλ του Νιου Τζέρσι δημιουργήθηκε τον Μάρτιο 1983 από τους Τζον Μπον Τζόβι, Ντέιβιντ Μπράιαν, Αλεκ Τζον Σατς, Τίκο Τόρρες και Ντέιβ Σάμπο ο οποίος στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Ρίτσι Σαμπόρα .Τα μέλη του συγκροτήματος έμειναν μαζί για περίπου μία δεκαετία


Τα τωρινά μέλη του συγκροτήματος :JON BON JOVI

 


RICHIE SAMBORA


DAVID BRYAN

TICO TORRES


To 1984, το συγκρότημα βγάζει τον πρώτο, ομώνυμο, δίσκο, που περιείχε την πρώτη τους επιτυχίαRunaway (Ραναγουέι).


 

Ο δεύτερός τους δίσκος 7800° Fahrenheit (7800 Φαρενάιτ) δεν σημειώνει, ωστόσο, μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Το 1986, πάντως, το συγκρότημα ηχογράφησε και έβγαλε στα δισκοπωλεία το Slippery When Wet (Σλίπερι Ουεν Γουέτ), όπου περιέχει τις μεγάλες επιτυχίες You Give Love a Bad Name (Γιου γκιβ λοβ α Μπαντ Νέιμ) και Livin' On a Prayer (Λίβιν ον α Πρέιερ). Και τα δύο τραγούδια έφτασαν στο νούμερο ένα των ΗΠΑ. Ο δίσκος αυτός είναι, προς το παρόν, ο πιο επιτυχημένος τους εμπορικά. Ο επόμενός τους δίσκος, New Jersey (Νιου Τζέρσεϊ), έμεινε στη κορυφή για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και στις ΗΠΑ πούλησε 7 εκατ. δίσκους.Το 1992, το συγκρότημα έβγαλε τον δίσκο Keep the Faith (Κιπ δε Φέιθ).
Το 2000, έπειτα από φήμες που ήθελαν το συγκρότημα να διαλυθεί, οι Μπον Τζόβι έβγαλαν τον δίσκο Crush (Κρας), ο οποίος περιείχε τη μεγαλύτερη επιτυχία τους, το It's My Life (Ιτς Μάι Λάιφ). Το 2005, το συγκρότημα κυκλοφορεί ένα ακόμα πολύ πετυχημένο δίσκο, το Have a Nice Day (Χαβ α Νάις Ντέι), που περιέχει το ομώνυμο τραγούδι
.Τέλος, στα τέλη του 2009, το συγκρότημα κυκλοφορεί τον δίσκο The Circle (Δε Σέρκλ).Οι Bon Jovi είναι περισσότερο γνωστοί για τα τραγούδια τους :


 • You Give Love a Bad Name,
  •  Livin' On a Prayer, • It's My Life  • και Have a Nice Day  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτήτε το site του συγκροτήματος:   

   


  
   

  1 σχόλιο:

  Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!