Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

FESTIVAL DI SANREMO


FESTIVAL DI SANREMO


Όταν γεννήθηκε η ιδέα του ιταλικού φεστιβάλ τραγουδιού, η πόλη του Sanremo, ήταν ακόμα πολύ μικρή, με πολλά θέματα να αντιμετωπίσει και να λύσει. Το Δημοτικό Θέατρο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς του πολέμου που είχε μόλις λήξει, αλλά υπήρχε η επιθυμία να βγει το φεστιβάλ από αυτό το εμπόδιο νικητής. Ο πρώτος διαγωνισμός έγινε τελικά στο Δημοτικό Θέατρο του Sanremo μετά από αρκετές δυσκολίες. Το “Festival di Sanremo” είναι ένας θεσμός που πρωτοξεκίνησε το 1951 στην πόλη του Sanremo στην Ιταλία. Ο διαγωνισμός αυτός λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο “Teatro Ariston” τον χειμώνα.

















 Το συγκεκριμένο γεγονός είναι στενά συνδεδεμένο με την Eurovision για την οποία ήταν πηγή έμπνευσης. Το φεστιβάλ αυτό είναι ουσιαστικά το Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού όπως και κανονικά ονομάζεται. Όταν η Ιταλία συμμετείχε στην Eurovision  ο νικητής του διαγωνισμού, εκτός από το πολυπόθητο βραβείο, διαγωνιζόταν και εκεί όπως ακριβώς έγινε και το 2011 όπου ο Raphael Gualazzi νικητής στην κατηγορία των νεοφερμένων του Sanremo ήρθε δεύτερος.


To 2012 νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η Emma Marrone (σε ηληκία 28 ετών) με το φανταστικό της τραγούδι Non  è L'Inferno που μάγεψε την Ιταλία με τους δυνατούς, συγκυνητικούς και γεμάτους δύναμη στίχους αλλά και την φοβερή μουσική του πάνω απ'όλα.









Στυλιανός Παπαγρηγοριάδης
Κων/νος Ναστούλας
Ανδρέας Παπαδόπουλος






ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

Φωτογραφίες: Google Images
Video: Youtube
Κείμενα: Wikipedia, 
και δικός μας σχολιασμός

1 σχόλιο:

  1. Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!!!! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!