Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Whitney Huston "Η φωνή"

H Γουίτνεϊ Ελίζαμπεθ Χιούστον, όπως είναι το πλήρες όνομα της, γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1963 στο Νιούαρκ της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ.
Ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός.Λόγω των απίστευτων δυνατοτήτων και την άριστη ποιότητα της φωνής της κατάφερε να αναδειχθεί ως μία από από τις κορυφαίες τραγουδίστριες της ποπ μουσικής.Το 2009 κατάφερε να πάρει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η πιο πολυβραβευμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών με 415 συνολικά βραβεία.Οι πωλήσεις των δίσκων της ξεπερνούν τα 170 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.Η αγγελική φωνή της τραγουδίστριας είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλείται από όλους "Η ΦΩΝΗ"!
Άρχισε να τραγουδά στα 11 της χρόνια στην παιδική χορωδία της ενορίας της.Αργότερα στην ηλικία των 15 έκανα εμφανίσεις με την μητέρα της σε νυχτερινά κέντρα,καθώς και με καλλιτέχνες όπως ο Λου Ρολς και η Τσάκα Καν.Ο επικεφαλής της δισκογραφικής Arista,Κλάιβ Ντέιβις,την ενέταξε στην εταιρία του αφού πρώτα την άκουσε να τραγουδά σε ε΄να νυχτερινό κέντρο.Το πρώτο της σινγκλ ντουέτο με τον Τέντι Πέντεγκρας βγήκε σε κυκλοφορία το 1984 με τίτλο Hold Me,χωρίς όμως να καταφέρει να γνωρίσει επιτυχία.Αντιθέτως το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο Whitney Houston έγινε το εμπορικότερο από γυναίκα καλλιτέχνη το 1985.

          Η Δισκογραφία της:
  • Whitney Houston:Someone for Me,You Give Good Love,Saving All My Love for Me,How Will I Know,The Greatest Love of All (1985)
  •  Whitney:I Wanna Dance With Somebody,Didn't We Almost Have It All,So Enotional,Whre Do Broken Hearts Go (1987)
  • I'm your baby tonight:I'm Your Baby Tonigth,All The Man That I need (1990)
  • My Love is Your Love(1998)
  • Just Whitney(2002)
  • One Wish:The Holiday Album(2003)
  • I Look to you(2009)

    Η Φιλμογραφία της:
  • Ο σωματοφύλακας[The Bodyguard](1992)
  • Επί Τέλους,Πού πήγαν οι άντρες?[Waiting to exhale]
  • Φτερωτός έρωτας[The preacher's Wife]
  • Sparkle(2012)
              
                                                   
                                                     
                                                                 


"Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ"

Εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών ουσιών η αστραφτερή καριέρα της άρχισε να δέχεται σοβαρό πλήγμα από τα τέλη της δεκαετίας του '90.Η ίδια η ερμηνεύτρια παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών,κοκαϊνης,μαριχουάνας και χαπιών.Η αγγελική χροιά της τραγουδίστριας άρχισε να χάνεται,οι πωλήσεις τον δίσκων μειώνονταν ενώ η δημόσια εικόνα της άρχισε να καταποντίζεται.

Στις 11 Φεβρουαρίου,ημέρα Σάββατο,η Γουίτνεϊ Χιούστον,βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της πολυτελούς  σουίτας της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες.Τα αίτια του θανάτου της δεν έγιναν γνωστά ενώ αναφέρθηκε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη για εγκληματική ενέργεια.
Το τραγούδι «I will always love you» ακουγόταν την ώρα που το φέρετρο της Γουίτνεϊ Χιούστον μεταφερόταν έξω από την εκκλησία των Βαπτιστών στο Νιούαρκ.
Στην εξόδιο ακολουθία που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες παρευρέθηκαν συγγενείς της διάσημης τραγουδίστριας αλλά και πολλοί σταρ, ανάμεσά τους ο Κέβιν Κόστνερ, ο Στίβι Γουόντερ και η Αλίσια Κις.


«Ήμουν ακόμη ο 'Σωματοφύλακάς' σου, δεν πάει και τόσος καιρός και τώρα έχεις φύγει» δήλωσε συγκινημένος, ο ηθοποιός Κέβιν Κόστνερ, αναφερόμενος στην ταινία όπου πρωταγωνίστησε μαζί με την Γουίτνεϊ Χιούστον.
«Σου κράτησα το χέρι και σού είπα ότι ήσουν πολύ όμορφη» πρόσθεσε ο Κέβιν Κόστνερ, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Χιούστον φοβόταν ότι δε θα έπαιρνε το ρόλο στην ταινία «ο Σωματοφύλακας» επειδή η παραγωγή έψαχνε για κάποια λευκή.
«Ευχαριστώ το Θεό που ήμουν ζωντανός τον ίδιο καιρό με τη Γουίτνεϊ» ανέφερε ο Στίβι Γουόντερ, ο οποίος ερμήνευσε δύο τραγούδια.
«Σε αγαπάμε Γουίτνεϊ Χιούστον» δήλωσε ο Κόρι Μπούκερ, μπροστά από το φέρετρο το οποίο ήταν καλυμμένο με λουλούδια.
 
                        
           ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 48 ΕΤΩΝ!!!




Ένα αφιέρωμα για τον θάνατο της αγαπημένης μας ερμηνεύτριας!

Ένα από τα καλύτερα διασκευασμένα τραγούδια!


Δικτυογραφία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!