Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τα είδη της ROCK


Ξεκινώντας από τα βασικά ο όρος rock, στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη των ειδών rock and roll, blues, Country music και rhythm and blues. Η rock εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στις Ηνωμένες Πολιτίες της Αμερικής (Η.Π.Α.).

Έπειτα, η rock μουσική χαρακτηρίζεται από τον αρκετά έντονο ρυθμό της και την χαρακτηριστική μελωδία φωνητικών. Η μελωδία αυτή συνοδεύεται συνήθως από ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο και ντραμς. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και πληκτροφόρα όργανα, όπως.πιάνο ή συνθεσάιζερ.

Υπάρχουν πολλά είδη rock μουσικής, τα οποία είναι:

*       Alternative rock (ή ελλ. Εναλλακτική ροκ) εμφανίστηκε το 1980 και έγινε γνωστή στο κοινό τη δεκαετία του 1990.Αποτελείται από διάφορες υποκατηγορίες,όπως η Γκραντ Ροκ,η Μπριτζ ποπ,η Γκόθικ ,η Ιντι ποπ,Μαθ Ροκ,Ντριμ Ποπ και άλλα.

*       Art rock εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1960 στο Ηνωμένο Βασίλειο, με επιρροές από την τέχνη, την πρωτοπορία και την κλασική μουσική.
*       Beat music εμφανίστηκε στις αρχές του 1960 στο Ηνωμένο Βασίλειο.Είναι ένα μείγμα rock and roll, doo-wop, skiffle, R&B και soul.

*       Emo εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1980. Χαρακτηρίζεται από τη μελωδία, τη μουσικότητα και την εκφραστική.

*       British rock εμφανίστηκε γύρο στο 1964 και περιγράφει μια ευρεία ποικιλία των μορφών της μουσικής που δημιουργείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο.
*      Group Sounds εμφανίστηκε στα μέσα έως τα τέλη του 1960. Είναι ένα είδος της ιαπωνικής μουσικής ροκ εμπνευσμένο από τους Beatles.
*       Christian rock είναι μια μορφή της ροκ μουσικής που διαδραματίζουν τα άτομα και οι ζώνες των οποίων τα μέλη είναι χριστιανοί και οι οποίοι συχνά εστιάζουν τους στίχους για τα θέματα που ασχολούνται με τη χριστιανική πίστη.
*       Grunge εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα στην περιοχή του Σιάτλ. Είναι ένα είδος τους alternative rock.

*       Experimental rock ή avant-garde rock είναι ένα είδος ροκ που βασίζεται στα βασικά στοιχεία της που ωθεί τα όρια της κοινής σύνθεση και την τεχνική απόδοση.
*       Folk rock εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ένα είδος μουσικής που συνδυάζει στοιχεία της λαϊκής μουσικής και ροκ μουσικής.

*       Garage rock εμφανίστηκε το 1963 έως το 1967 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Είναι μια ακατέργαστη μορφή του rock and roll.

*       Glam rock εμφανίστηκε στις αρχές του 1970 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ένα ύφος της μουσικής ροκ και ποπ.
*       Hard rock ή heavy rock εμφανίστηκε στα μέσα του 1960. Είναι είδος της ροκ μουσικής που έχει τις ρίζες από Garage rock, blues rock και psychedelic rock.

*       Instrumental rock είναι ένα είδος ροκ μουσικής που περιέχει μόνο μουσικά όργανα


*       Indie rock εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1980 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ένα είδος alternative rock.



ΠΗΓΕΣ:
www.en.wikipedia.org/
www.youtube.com/
www.translate.google.gr/





ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΘΕΑΝΩ Β'3
ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗ ΣΟΝΙΑ Β'3




1 σχόλιο:

  1. Αγαπητες συμμαθητριες θα ηθελα να πω καποια πραγματα για την εργασια σας:
    1.Το κειμενο ειναι λιγο δηλαδη θελει περισσοτερο
    2.Οι εικονες ειναι αρκετες
    3.Τα βιντεο ομως ειναι πολλα

    Υπαρχει βιβλιογραφια και δικτυογραφια

    Γενικα ειναι μια εργασια που μπορεις να μαθεις οχι απο το κειμενα αλλα μεσα απο τις πολυ ωραιες εικονες και τα βιντεο και γιαυτο μου αρεσε αρκετα θα ελεγα

    Σταυρος Τσιρτσιδης Γ4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!