Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η αμερικανική μουσική περιλαμβάνει τη μουσική των ινδιάνων και την jazz μουσική και επηρεάζεται από την ευρωπαϊκή και αφρικανική μουσική.

Στη Βόρεια Αμερική είναι σχεδόν μονοφωνική, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι φλογέρες . Στην Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, η μουσική συνήθως ήταν πενταγωνική και χρησιμοποιούνταν κυρίως τύμπανα και φλογέρες , με την απουσία έγχορδων οργάνων.

Η ινδιάνικη τέχνη συνεισφέρει σε πολλούς τομείς, όπως στην αγγειοπλαστική, στη ζωγραφική στη γλυπτική,στη χαρακτική και άλλα Επιπλέον επηρεάστηκε και διαμορφώθηκε από σύγχρονους συνθέτες. Ένας από αυτούς είναι George Gershwin. O George Gershwin γεννήθηκε το 1898 και ήταν Αμερικάνος συνθέτης και πιανίστας. Η μελωδίες του συνθέτη είναι παγκοσμίως γνωστές. Ο συνθέτης αυτός πάντρεψε στοιχεία τις Jazz με τη συμφωνική μουσική. Ο Gershwin συνεργάστηκε με πολλά ονόματα και πόλους συνθέτες της εποχής του.
ΠΗΓΕΣ wikipedia άρθο για ιθαγενεις τις αμερικης

Επιπλέον στην Αμερική γεννήθηκε ενα νέο είδος μουσικής η ροκ. Η μουσική ροκ στο σύνολό της, αποτελεί ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο ρυθμό και από ευδιάκριτη, χαρακτηριστική μελωδία απο ηλεκτρικές κίθαρες μπάσο κ.α. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και πληκτροφόρα όργανα, όπως πιάνο και άλλα.(wikipedia άρθο για ροκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!