Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Αρχαία αιγυπτιακή μουσική


Η αιγυπτιακή μουσική αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα του αιγυπτιακού πολιτισμού. Με την εφεύρεση της μουσικής και τη χρέωση αυτής στον αρχαίο θεό Θωθ, ο Όσιρις τη χρησιμοποιούσε ως μέσο για να εκπολιτίσει τον κόσμο.





Οι πρώτες αναφορές στα μουσικά όργανα των Αιγυπτίων χρονολογούνται κατά την προδυναστική περίοδο. Η αιγυπτιακή λαϊκή μουσική και τα παραδοσιακά τελετουργικά Sufi Zirk είναι τα πιο σύγχρονα μουσικά είδη της αρχαίας αιγυπτιακής μουσικής με χαρακτηριστικά γνωρίσματα τους ρυθμούς και τα μουσικά όργανα. Τα κρουστά, η λύρα, τα λαούτα και τα κύμβαλα συνοδεύουν τη μουσική και τον χορό τους ως σήμερα. Η σύγχρονη αιγυπτιακή μουσική συνδυάζει όλες τις κλασικές παραδόσεις με τα τουρκικά, αραβικά, και δυτικά στοιχεία.

Η θρησκευτική μουσική αποτελεί μέρος των παραδοσιακών μουσουλμανικών και κοπτικών εορτασμών που ονομάζονται Mulids, ενώ συσχετίζεται και με το Sufi Zirk.

4 σχόλια:

  1. Δανάη,
    Η εργασία σου ειναι πολυ μικρή σε έκταση και νομίζω πως δεν μας καλύπτει εμάς τους αναγνώστες, γιατί δεν περιέχει πολλές πληροφορίες για την αιγυπτιακή μουσική.Ωστόσο έχεις χρησιμοποιήσει πολλές εικόνες και θα μπορούσες να βγάλεις κάποιες ή να τις προσαρμόσεις πιο σωστά!!!Ο τίτλος σου ειναι καλός αλλά ίσως να χρησιμοποιούσες έναν πιο γοητευτικό για να ''τραβάει'' την προσοχή μας.Τέλος δεν έχεις προσθέσει τις πηγές και έτσι μπορεί να κάνω λάθος εκτιμήσεις!Σε γενικές γραμμές μου άρεσε, γιατί ήταν πολύ απλή και κατανοητή!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
    Χαρούλα Β3'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εγω το ιδιο πιστευω με την δαναη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Noobs!!! 1ο Γυμνασιο - Λυκειο Βριλησσιων Hooligans

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!