Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Coyntry ενα είδος μουσικής που εκφράζει ιδιαίτερα συναισθήματα .


Η ΜΟΥΣΙΚΗ COUNTRY..

Ξέρετε στ' αλήθεια τί είναι η μουσική country και τι συναισθήματα μπορεί να εκφράζει ; Σε αντίθεση με το χαρουμενο ακουσμα τους τα τραγούδια της country εκφράζουν τον πονο κυρίως αλλά και την χαρα των Αμερικάνων ,γι'αυτο και πολλοί άνθρωποι ταυτίστηκαν μ'αυτην . Πιο συγκεκριμένα είναι η λαική μουσική των λευκών της νότιας κυρίως Αμερικής .
Την εποχή όμως που αναπτύχθηκε η μουσική αυτή στην Αμερικη οι ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η Ελλάδα την αγνοούσαν και την χαρκτήριζαν ως μουσική του "χωριού" .Η country περιφρονήθηκε κυρίως απο την rock μουσική.
Αποτελείται απο μια μείξη folk , celtic και gospel μουσικής .Τα μουσικά όργανα που ενορχηστρώνουν κομμάτια της country είναι κυρίως από έγχορδα: η κιθάρα , το βιολί , το μπάσο και το μαντολίνο, απο πληκτροφόρα το πιάνο ενω συνοδεύουν και η φυσαρμόνικα με κάποια άλλα κρουστά (τύμπανα).


JOHNY CASH

Ο Johnny Cash γεννήθηκε το 1932 στο 'Αρκανσο της Αμερικής.Μεγάλωσε σε μια φτωχή αγροτική οικογένεια απο όπου έλαβε και τα ερεθίσματα για την μουσική .Η μήτέρα του δούλευε σε χωράφια και για να πέρασει ο χρόνος πιο ευχάριστα τραγουδούσε ύμνους με τον μικρό Johnny να την ακολουθεί.
Σε ηλικία 18 ετών και εμπνευσμένος απο την δική του ζωη στο Άρκανσο
και την φτώχεια που βίωνε και αυτος και η οικογένεια του καθως και την επιθυμία του να ξέφυγει απο εκεί , άρχισε να γράφει ,με μοναδική του συντροφιά την κιθάρα του διάφορα τραγούδια.
Απο τότε έκανε πολλές συμφωνίες με διάφορες δισκογραφικές
εταιρίες και έχει ανακυρυχθεί
ως "Βασιλιάς της country".Ο Johnny Cash έίναι πλέον ένας απο τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές-στιχουργούς. Έχει γράψει περίπου 500 τραγουδια και έχει πουλήσει συνολικα 53 εκκατομύρια δισκους.
Πέθανε το 2003 σε ηλικία 71 ετων .



KEITH URBAN

O Keith Urban γεννήθηκε το 1967 στο Whangarei της Νεας Ζηλανδίας .
Είναι ένας επιτυχημένος κιθαρίστας (βραυευμένος για τις μοναδικές του δεξιότητες στην κιθάρα ), συνθέτης και τραγουδιστης της country .
Ξεκίνησε την καριέρα του ηχογραφώντας κάποια τραγούδια σε μικρή ηλικία αφου όντας στην ηλικία των 6 σκεφτό
ταν ήδη να ασχοληθεί με την μουσική . Μετα απο κάποια χρόνια και αφου κέρδισε έναν παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού, άρχισε να κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση.
Σε μεγαλύτερη ηλικία και αφού είχε καταξιωθεί απο το ευρύ κοινό , έπεσε στην παγίδα των ναρκωτικών . Για κάποιο διάστημα υπήρξε συχνός χρήστης κοκαϊνης.Μετά απο κάποια χρόνια απ
οτοξινώθηκε και συνέχισε την καριέρα του η οποια έπεται λαμπρότερη.


GEORGE STRAIT



Γεννήθηκε το 1952 στο Τέξας .
Είναι ένας Αμερικάνος μουσικός ο οποίος ανακυρύχθηκε και θρύλος της country. Τα τραγούδια του έχουν επιρροές απο μουσική western.
Η μουσική του κίνησε το ενδιαφέρον για πρώτη φορά όταν ήταν στο λύκειο και έπαιζε σε μια rock 'n roll μπάντα. Το 1981 ηχογραφησε το πρώτο του single . Μεχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει 73 εκκατομυρια δισκους .


Aυτό είναι ένα απο τα ωραιότερα κατα την γνώμη μας πάντα τραγουδια της country ερμηνευμένο απο τον Keith Urban....


http://www.youtube.com/watch?v=vZ5qU8Atxjk





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!