Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ινδιάνικη μουσική



Τέχνη και μουσική


Στη Βόρεια Αμερική , η μουσική της Ινδίας ήταν σχεδόν μονοφωνική, αλλά υπήρχαν και πολλές εξαιρέσεις.

Η ινδιάνικη τέχνη συνεισφέρει ακόμα και σήμερα σε πολλούς τομείς , όπως στη ζωγραφική , στη αγγειοπλαστική, στη γλυπτική , στη χαρακτική , στην κατασκευή κασμημάτων και άλλα.

Η ινδιάνικη μουσική αυξάνεται διαρκώς ακόμα και σάμερα στις τοπικές επαρχίες και έχει αναπτυχθεί πολλούς αιώνες πρίν. Η μουσική της Ινδίας εξακολουθεί να έχει θεμελιώδες σημασία για την ζωή τους αφού μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ινδικής ζωής. Το φάσμα των μουσικών φαινομένων στην Ινδία εκτείνεται από απλές μελωδίες και είναι ένα από τα πιο καλά ανεπτυγμένα "συστήματα" της κλασικής μουσικής στον κόσμο.
Οι ινδιάνοι δέχθηκαν την πλήρη απαγόρευση της μουσικής τους, συγχρόνως όμως γνώρισαν τα έγχορδα όργανα, καθώς και τα κρουστά και έτσι μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό μουσικό είδος με εκατοντάδες μουσικές όψεις.
Μουσικά όργανα της ινδίας υπάρχουν σε διάφορα πνευστά, έγχορδα αλλά και τύμπανα και κύμβαλα.
Ορισμένα γνωστά μουσικά όργανα είναι η φλογέρα, το φλάουτο και οι μαράκες(http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en%7Cel&u=http://www.culturalindia.net/indian-music/index.html)
Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!