Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Μουσική Παράδοση Αυστραλίας





Η μουσική παράδοση της Αυστραλιανής ηπείρου είναι αυτή των Αβορίγινων. Η μουσική αυτή έχει πολλές ιδιαιτερότητες και σ΄ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει πάψει να μεταβάλλεται.
Οι
Αβορίγινες ζούσαν σαν νομάδες γύρω από το βράχο Άιερς, γνωστό και ως Ουλούρου στη γλώσσα τους. Οι Αβορίγινες είναι οι εφευρέτες του μπούμερανγκ. Το χρησιμοποιούν στο κυνήγι αλλά και ως παιχνίδι. Άλλο στοιχείο του πολιτισμού των ιθαγενών ήταν το ντιτζεριντού . Είναι ένα μουσικό όργανο, ένας μεγάλος ξύλινος σωλήνας από τον οποίο με ένα φύσημα παράγεται ένας παράξενος ήχος σαν βούισμα. Το ντιτζεριντού χρησιμοποιείται ακόμα στις θρησκευτικές γιορτές των Αβορίγινων. Αυτό το όργανο είναι πολύ διαδεδομένο σε πολλές παραλλαγές. Άλλη οικογένεια είναι αυτή του κρουστού μίρο.
Στις Νότιες περιοχές της Αυστραλίας, η μουσική είναι κυρίως φωνητική και τα περισσότερα όργανα είναι κρουστά. Μια από τις λίγες εξαιρέσεις είναι το πνευστό ούλμπουρα.
ΣΑΒΒΑΣ~ΓΙΑΝΝΗΣ Β1

3 σχόλια:

  1. Πολυ ωραια η εργασια παιδια!Ωραιες οι πληροφοριες και οι εικονες αν και θα μπορουσαν να ηταν λιγο... περισσοτερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην σημερινή μου ραδιοφωνική εκπομπή θα αναφερθώ στην Αυστραλία και στην αρχαία - παραδοσιακή μουσική της χώρας. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας. Συνεχίστε την καλή και ποιοτική δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!