Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ



~ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ~

“Mουσικοθεραπεία και κατάθλιψη’’


Είναι αλήθεια ότι η μουσική παίζει ρολό στην υγεία μας??


Ε ναι είναι! !Σύμφωνα με μελέτες ερευνητές από το Λονδίνο(Central and Northwest London Foundation NHS Trust) απόδειξαν ότι η μουσική παίζει πολύ μεγάλο ρολό στην υγεία μας και μπορεί να μας θεραπεύει χρόνια προβλήματα !Επίσης είναι και ολόκληρη επιστήμη που ονομάζετε Μουσικοθεραπεία!!

Ας δούμε λοιπόν τι αρρώστιες που μπορεί να γιατρέψει!! Γύρω στα 121 άτομα πάσχουν από κατάθλιψη η οποία καταπονεί τους ασθενείς που την έχουν σωματικά και ψυχικά, δημιουργώντας τους προβλήματα στην καθημερινότητά τους!!!


Ας δούμε λοιπον, τι είναι κατάθλιψη??

Κατάθλιψη είναι μια ασθένεια η οποία σε κάνει να αισθάνεσαι χαμηλή αυτοεκτίμηση ,λύπη ,απελπισία ,ενοχές ,διαταραχές στην κοινωνική σου ζωή ,αϋπνίες ,διαταραχές της όρεξης ,αυξημένη θνητότητα και ακόμα κίνδυνο αυτοκτονίας!!

Η πάθηση σχετίζετε με περίπου 1 εκατομμύριο θανάτους κάθε χρόνο παγκόσμιος!!










Άραγε υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση με τη βοήθεια της μουσικής??



Ναι! Υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση με τη βοήθεια της μουσικής!!!!!!! Η θεραπεία με τη βοήθεια της μουσικής χρησιμοποιείται από φυσικοθεραπευτές για να βοηθά μερικούς ασθενείς να καταπολεμούν την κατάθλιψη, να βελτιώνονται και να αποκαθιστούν τη διάθεση τους διατηρώντας έτσι μια καλή ψυχική και σωματική υγεία!! Μελέτες έδειξαν ότι η μουσική οφείλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης!!

Οι μελέτες που έγιναν μέχρι, αναδεικνύουν τη μουσικοθεραπεία ικανή να βελτιώνει τη διάθεση των καταθλιπτικών ασθενών και παράλληλα να έχει μεγάλη αποδοτικότητα με πολύ μικρό αριθμό ασθενών να τη

διακόπτουν. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός αυτό, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η σημασία που αρμόζει στη μουσικοθεραπεία για ένα τόσο σοβαρό και γνωστό πρόβλημα που ταλαίπωρη την ανθρωπινή ζωή εδς και αιώνες!!!!


Η μουσικοθεραπεία βοηθά τίποτα άλλο εκτός από την κατάθλιψη??


Άλλες έρευνες έδειξαν τη μουσικοθεραπεία να ανακουφίζει από τον πόνο και ικανή να αυξάνει την αποτελεσματικότητα των αναλγητικών φαρμάκων. Επίσης οι θετικές επιδράσεις της τεκμηριώθηκαν στην αντιμετώπιση του στρες, του άγχους, των συνεπειών των εγκεφαλικών επεισοδίων, των καρδιοπαθειών και του καρκίνο

υ. Επίσης σε επαγγελματίες με υψηλό επίπεδο στρες όπως γιατροί, νοσοκόμοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, επιχειρηματίες και άλλοι, η μουσική και η μουσικοθεραπεία έχουν πολλά να προσφέρουν. Ακόμη και στις εγκύους γυναίκες, η μουσική βρέθηκε ότι μπορε

ί να απαλύνει από το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη!!!!!


Να σας πούμε κάτι που δεν ξέρατε??


Η μουσικοθεραπεία παίζει πολύ μεγάλο ρολό ακόμα και στην ζωή των μικρών παιδιών συμφωνά με μελέτες!! Επίσης διαβάσαμε σε ένα άρθρο ότι επιστήμονες έκαναν ένα πείραμα στο όποιο δημιούργησαν δυο θερμοκήπια στα οποία στο πρώτο έβαλαν να παίζει κλασική μουσική και το άλλο το άφησαν χωρίς μουσική

!! Και τα δυο θερμοκήπια είχαν την ιδία θερμοκρασία και τα πότιζαν με την ιδία ποσότητα νερού!! Μετά

από ένα μηνά λειτουργίας του πειράματος μεγάλωσαν 20 εκατοστά παραπάνω τα φυτά στο πρώτο θερμοκήπιο στο όποιο επικρατούσε η κλασική μουσική!!



Σχετικά με την μουσική:


Η μουσική παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων από το πανάρχαια χρόνια! Από τη δημιουργία της ανθρωπότητας η μουσική συνοδεύει τον άνθρωπο και αποτελεί μέρος όλων των πολιτισμών!!!!

Οι επιδράσεις της στον ψυχικό και σωματικό τους κόσμο, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο η μουσική επικοινωνεί μαζί τους, αποτελούν ένα θεραπευτικό μέσο το οποίο αξίζει να μεγαλώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό!!!!!



Ας δούμε μερικά σχετικά βίντεο με την μουσικοθεραπεία:





1) Παιδί με καρκίνο σε πρόγραμμα μουσικοθεραπειας:

2) Μουσικοθεραπεία και λόγια που γράψαν ιστορία:



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://en.wikipedia.org/wiki/Music_therapy

για παραπάνω πληροφορίες αν ενδιαφερεστε μπειτε στο www.google.gr και γραψτε "Μουσικοθεραπεια"!!!

5 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον θέμα.. και πάρα πολύ ωραίες φώτο και βίντεο!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως η εργασία σας έχει πολύ ενδιαφέρον θέμα και γνωστοποιεί την μουσικοθεραπεία. Επίσης το blog σας ειναι εωδιαφερον με χρήσιμα πραγματα για την μουσική. Ελπίζω να συνεχιστεί η προσπάθεια σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. wrea i ergasia sas alla pisteuw pws ithele parapanw plirofories

    Papadopoulos Kwstas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ωραια οι εργασια σας με πολυ ενδιαφερον.Τα βιντεο ειναι που μου αρεσαν πιο πολυ.Νομιζω οτι ηθελε ομως παρα πανω πληροφοριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ! ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ VIDEOS ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΡΑΒΟ!


    ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!