Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Michael Jackson


O Michael Jackson είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Pop μουσικής και για αυτό ονομάστηκε και ως βασιλιάς της Pop!


Γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα. Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5,το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη MotownEpicJacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής. (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records.Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10.Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων.


Στις 25 Ιουνίου 2009 ο Τζάκσον έχασε τις αισθήσεις του στην πολυτελή κατοικία που νοίκιαζε στον αριθμό 100 της οδού North Carolwood Drive, στην περιοχή Holmby Hills του Λος Άντζελες. Οι προσπάθειες ανάνηψης του προσωπικού του ιατρού απέβησαν άκαρπες.Αναφέρθηκε ότι δεν ανέπνεε και εφαρμόστηκε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Δισκογραφία

Studio Albums

Το εξώφυλλο του Thriller

Ανθολογίες

  • 1975 The Best of Michael Jackson'
  • 1986 Anthology
  • 1987 The Original Soul of Michael Jackson
  • 2003 Number Ones
  • 2004 Michael Jackson: The Ultimate Collection
  • 2005 The Essential Michael Jackson
  • 2006 Visionary: The Video Singles
  • 2008 King Of Pop
  • 2009 The Collection
  • 2009 Hello World: The Motown Solo Collection
  • 2009 This Is It

Άλλες Κυκλοφορίες

  • 1981 One Day in Your Life
  • 1982 E.T. the Extra-Terrestrial
  • 1984 Farewell My Summer Love
  • 1986 Looking Back to Yesterday
  • 1997 Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix [#1 σε πωλήσεις στην κατηγορία τον Album Remix]
  • 2008 Thriller 25
  • 2009 Michael Jackson: The Stripped Mixes
  • 2009 The Remix Suite

ΒΙΝΤΕΟ:

What About Us


Beat It




We Are The World


Billie Jean




ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ:ΧΡΗΣΤΟΣ,ΕΙΡΗΝΗ,ΓΕΩΡΓΙΑ.

11 σχόλια:

  1. Mπράβο παιδιά! Ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Στην αρχή βέβαια οι λεξεις ειναι κομμένες με αποτέλεσμα να καταλαβαίνουμε με δυσκολία αυτά που γράφετε. Στο τέλος πορείτε(στο φωτογραφικό υλικο και στα διαφορα βίντεο και τραγούδια του) να βάλετε συνδέσμους ετσι ώστε η μετάβαση σε αυτές τις ιστοσελίδες να είναι πιο γρήγορη. Κατατάλα αρκετά καλό το περιεχόμενο. Ψαγμένο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά επειδη κι το blog λέγεται musicstorytelling θα μπορούσατε να μην το είχατε κάνει απλά ένα copy από την βικιπαιδεια αλλά να το διηγούσασταν οι ίδιοι στηριζόμενοι σε αυτες, αν θέλατε, τις πληροφορίες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελειο!εχετε κανει φοβερει δουλεια και εχετε βρει ολες τις σημντικες πληροθοριες.ευχομε σε ολους να κανουν τετοιες συναρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ καλη εργασια μπραβο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχω δει πολλες αναρτησης του michael jackson ,αλλα εσεις εχετε βρει ολες τις συμαντικες πληροφοριες με βιντεο και εικονες με αποτελεσμα να μην ειναι καθολου βαρετο, αλλα αντιθετα πολυ ενδιαφερον.μου αρεσε πολυ η εργασια σασ.μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία η εργασία σας! Αναφέρατε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για το Michael Jackson. Επιλέξατε τα κατάλληλα video για να δείξετε στους αναγνώστες που δεν τον γνώριζαν(πράγμα απίθανο) το μεγαλείο της καριέρας του. Στην αρχή μόνο έπρεπε να προσέξετε να κάνετε λίγο πιο μικρή την εικόνα έτσι ώστε να φαίνονται τα γράμματα πιο καθαρά. Επίσης θα ήταν καλό να βάλετε τις πηγές των πληροφοριών σας για να μπορεί ο καθένας να αντλήσει πληροφορίες και να απολαύσει τον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη. Αυτές οι λεπτομέρειες,όμως, δεν αναιρούν την πολύ καλή δουλειά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο σας παιδια!Πολυ ωραια η εργασια σας.Οι πληροφοριες που χρησιμοποιησατε ηταν οι πιο σημαντικες για την καριερα του Michael Jackson.Μονο λιγο στην αρχη τα γραμματα διαβαζονται λιγο δυσκολα αλλα κατα τα αλλα ειναι μια πολυ ωραια εργασια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ VIDEOS ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ!


    ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!