Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

TA drums

Η αινια drum προερχετε από tη λέξη trom(me)/drom(me) που ήταν ένας κούφιος κύλινδρος ή ημισφαίριο με μια μεμβράνη τεντωμένη στην ανοιχτή του πλευρά και παιζόταν χτυπώντας τη μεμβράνη με τα χέρια ή με μικρές ράβδους.Πρώτη γνωστή αναφορά το 15ο αιώνα στην Ολλανδία και στην κεντρική και νότια Γερμανία.
Τα drums (όπως συνηθίζεται να αποκαλείται ένα drum kit) είναι συνήθως μία συλλογή από τυμπανα αλλα και αλλα κρουστα οπως π.χ(πιατινια,χαi χaτ και οτι αλλο επιθιμει ο καθενας drumer)
Ο drumer χρησιμοποιεί τις ΜΠΑΚΕΤΕΣ για να χτυπάει τα ντράμς και να προκαλεί δονήσεις στις μεμβράνες τους ώστε να παράγεται ο ήχος.Επίσης, χρησιμοποιείται ένα ΠΕΝΤΑΛ για το μπασο τυμπανο `η αλλιως ΜΠΟΤΑ.Τέλος, και για το ΧΑΙ ΧΑΤ χρησιμοποιείται ένα πεντάλι ώστε τα πιατίνια που το αποτελούν να ανοιγοκλείνουν μέσω μίας βάσης.
τhttp://www.beverleydrums.com/drumguide/bev_stadium.jpg

Ταμπούρο

Το Ταμπούρο είναι ένα κυλινδρικό τύμπανο το οποίο φτιάχνεται από μεταλο και τυμπανοκεφαλές(μεμβρανες), τεντωμένες στα πάνω και κάτω ανοίγματα.Το ταμπουρο ακομα εχει ενα πλεγμα απο την κατω πλευρα το οποιο παλεται καθε φορα που χτυπας ενα μελος της drum,δημιουργοντας ενα ηχο βροχης,κροταλισματος,δινει διαρκια στο χτυπο.Το πλέγμα μπορεί να "απενεργοποιηθεί" αν το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι επιθυμητό.

Μπάσο τύμπανο

Το Μπάσο Τύμπανο, το οποίο συχνά αναφέρεται ως Μπότα, είναι ένα από τα βασικότερα μέρη ενός σετ drum διοτι πανω σε αυτο στιριζονται τα δυο μικροτερα τυμπανα(τομ) αλλα ακομα 'κραταει' τον ρυθμο ενος beat.

Τομ

Τα τομ είναι μικρά τυμπανα που έχουν τις ρίζες τους στη Νοτιοαμερικανική και Ασιατική κουλτούρα. Εισήχθηκαν για πρώτη φορά στο σετ των drums στα τέλη του 20ου αιώνα.

Βαθυ
Το βαθυ τυμπανο ανοικει στα τομ ειναι το τομ του οποιου ο ηχος ειναι βαθυτερος απο ολων των υπολυπων.

Πιατίνια

Τα Πιατίνια είναι λεπτά μεταλλικα κρουστα όργανα σε σχήμα πιάτου. Χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος τους και το είδος του μέταλλου που είναι κατασκευασμένα.
Τα συνιθεστερα ειναι το ride και το crach.

2 σχόλια:

  1. ΠΑΝΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ DRUMS,ΤΑΜΠΟΥΤΑ κ.α ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙΣ VIDEO ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΠΟ DRUMERS!ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ Α ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΥΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ.ΚΑΤΑΤΑΛΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!
    ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ
    ΜΗΝΑΡΕΤΖΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ & ΜΑΡΙΟΡΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ.
    Γ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pano oraia i ergasia sou aplos tha mpourouses na baleis merikes eikones kai kapoio binteo.pantos boithises pollous na katalaboun ti einai ta drums kai apo pou proerxntai

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!