Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο  Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννημένος στις 19 Σεπτρεμβρίου 1069 στη Λευκωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Κύπρου.Στην οικογένια του αντιστοιχούν δύο ακόμα καλλιτέχνες,ο πατέρας του ζωγράφος και ο αδερφός του που είναι ποιητής.Το όνειρο του ήταν να σπουδάσει ντράμς όμως δεν υπήρχε κατάλληλος δάσκαλος και αφιέρωσε την ζωή του μαθαίνοντας κυθάρα.Μετά την θητεία του πέρασε με υποτροφία σε Δραματική Σχολή και αργότερα περνά στη Φιλοσοφική Σχολή.Παρ'όλ'αυτά ο Αλκίνοος αποφάσησε να αφήσει όλες τις σχολές και να γίνει καλλιτέχνης αφιερώνοντας την ζωή του στη μουσικά.


Ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστά του έργα είναι "Ο Προσκυνητής" , " Όνειρο ήτανε" , "Θα΄μαι κοντά σου" όπου αγαπήθηκαν από τους ακροατές.Σε συνεντεύξεις του μάλιστα είπε πως οι εμπνέυσεις του για τα τραγούδια του είναι ως κύριως παράγωντας ο αδερφός του που του συμπαραστέκεται και οι εμπειρίες που έχει περάσει.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Επίσης σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο "Το Βήμα" μίλησε για την καινούρια του μπάντα για να ξεφύγει ο άνθρωπος από την εποχή τησ κρίσης και μίλησε για αυτήν λέγοντας «Η υποχρέωσή μας σήμερα είναι να παλέψουμε για τα παιδιά σου. Και η δική σου υποχρέωση είναι να παλέψεις για τα δικά μας. Μόνο έτσι γίνεται. Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες».
Ακόμα μίλησε για την διάθεση και το τι περιμένουμε στο εφετινό πρόγραμμα των συναυλιών της μπάντας λέγοντας τα εξής λόγια « Ο νέος τρόπος που αντιμετωπίζουμε το υλικό, καθώς και η κοινή αισθητική που διαμορφώνουμε μεταξύ μας τελευταίως, είναι ένας συνδυασμός απλότητας, αφέλειας και δεξιοτεχνίας. Μας δίνει μεγάλη ενέργεια μέσα στη μαυρίλα της εποχής»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο έτος 2012 έκανε πολλές συναυλίες με μεγάλη επυτηχία. Οι περισσότερες έγιναν στην Ελλάδα,όμως το φετηνό μας χρόνο διευρύνει τις συναυλίες στην Αυστραλία τον Απρίλιο 21 ,στη Γερμανία τον Απρίλιο στις 23 και 25.
 
 
 
 
 
 
 
 
           Google : Εικόνες
                          Συναβλίες 2012-2013
                          Συνεντευξεις
                          Βιογραφικό

1 σχόλιο:

  1. 19 Σεπτρεμβρίου 1069 : Τώρα καταλαβαίνω γιατί του αρέσει η μουσίκη του Μεσαίωνα !
    ;)
    Ευχαριστώ & Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!