Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ




ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ




Οι Βραζιλιάνικοι ρυθμοί περιλαμβάνουν  διάφορες  μορφές μουσικής  που επηρεάζονται από την Αφρική, την Ευρώπη και την Ινδία.
 Μετά από 500 χρόνια ιστορίας,η βραζιλιάνικη μουσική έχει αναπτύξει  μοναδικούς  και πρωτότυπους  ρυθμούς , όπως
samba, zouk-Lambada, Lambada, zouk, choro, bossa nova, frevo, Forro, Maracatu, MPB, funk Carioca, RAP, sertanejo, Βραζιλιάνικο ροκ, Pagode , tropicalia, Axe, Brega, και  αρκετούς άλλους.


Η Samba έχει γίνει η πιο γνωστή μορφή της Βραζιλίας σε όλο τον κόσμο της μουσικής, κυρίως λόγω του καρναβαλιού της χώρας, αν και η bossa nova, η οποία είχε τον Antonio Carlos Jobim ως ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συνθέτες και ερμηνευτές του, έχει λάβει αξιοσημείωτη  προσοχή στο εξωτερικό από το 1950, όταν το τραγούδι "Desafinado", ερμηνεύεται από τον João Gilberto, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.




Η Instrumental μουσική είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό πολύ δημοφιλής στη Βραζιλία, με στυλ που κυμαίνεται από την κλασική ως  τη λαϊκή και την τζαζ με ποικίλες επιρροές και πολλές  μορφές, με συνθέτες όπως ο Heitor Villa-Lobos, Pixinguinha και Hermeto Pascoal.


Η Βραζιλιάνικοι ρυθμοί έχουν  επίσης μια αυξανόμενη ποικιλία  σύγχρονων / πειραματική συνθέσεων  με μοναδικά ακούσματα  συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτροακουστικής μουσικής.



ΠΗΓΕΣ 

http://www.youtube.com/watch?v=TpQNgT0Gn7A
http://www.youtube.com/watch?v=n81JA6xSbcs
http://en.wikipedia.org/wiki/Music_of_Brazil


Χατζηκυριάκου Χαρά Β'3
Χατζηκυριάκου Χριστίνα Β'3

6 σχόλια:

  1. Πολύ καλή εργασία!! Είναι ευανάγνωστη, συνδυάζει κείμενο, εικόνες, βίντεο, οι πληροφορίες είναι έγκυρες, έχει ευχάριστο ύφος αν και θα το προτιμούσα λίγο πιο αυθόρμητο. Το κείμενο είναι αρκετά καλογραμμένο αν και σε μερικά σημεία η σύνταξη του δεν είναι σωστή. Οι εικόνες και τα βίντεο είναι σχετικά με την αφήγηση. Έχετε προσθέσει τις πηγές απ' όπου πήρατε τις πληροφορίες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου άρεσε η εργασία σας ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και είχε ισσοροπία αλλά θα ήταν πιο τέλειο αν το γράφατε μόνες σας και επίσης θα μπορούσατε να αναφέρεται και τα άλλα είδη μουσικής εκτός της Samba και της Instrumental...
    Βασιελίου Χριστίνα Β1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ κορίτσια μπορώ να πω πως βρήκα την εργασία σας άριστη!Το κείμενο κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη,για να συνεχίσει τη ανάγνωση,σε συνδυασμό και με το ότι συνοδεύεται από βίντεο και εικόνες για επιπλέον πληροφορίες!Θα μπορούσατε να είχατε συμβουλευτεί μια πιο αξιόπιστη πηγή αντί της Wikipedia, αν και από ότι καταλαβαίνω δουλέψατε αρκετά πάνω σε αυτόν τον τομέα, διότι το κείμενο ήταν σε άλλη γλώσσα και απαιτούσε μετάφραση!Κατά τη γνώμη μου δουλέψατε μεθοδικά και συγκεντρωμένα και αυτό σίγουρα φαίνεται (σε εμένα τουλάχιστον).
    Γεωργούση Νίκη Β'1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κείμενο είναι πάρα πολύ καλό , ευανάγνωστο και ο τίτλος προσελκύει τον αναγνώστη. Έχει καλές εικόνες και χρήσιμα βίντεο , όμως θα μπορούσες να προσθέσεις περισσότερες πληροφορίες .
    Αρμουτσή Δήμητρα Β1 !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο κορίτσια κάνατε μια ωραία και ολοκληρομένη εργασία
    ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΜΠΙΝΟΓΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!