Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Το καρναβάλι της Βραζιλίας, ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα




     Το καρναβάλι της Βραζιλίας είναι μια χρόνια παράδοση για τους κατοίκους της Βραζιλίας. Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι μαζεύονται στην πρωτεύουσά της, Ρίο Ντε Τζανέιρο για να παρακολουθήσουν από κοντά τα φαντασμαγορικά άρματα σε συνδυασμό τους εντυπωσιακούς χορούς ,Samba και BossaNova . Πάρτε ένα παράδειγμα για το εκπληκτικό καρναβάλι από την παρακάτω φωτογραφία.
~Η εικόνα αυτή είναι από το καρναβάλι του 2013~
     Το καρναβαλι αυτο αρχισε το 1641 και απο τοτε οι βραζιλιανοι δεν σταματουν να τηρουν το εθιμο τους καθε χρονο. Επισης το καρναβαλι διαρκει 20 ημέρες μέχρι την κορύφωσή του όταν όλες οι σχολές παρελαύνουν στο περίφημο«σαμποδρόμιο» με επικεφαλής τη βασίλισσα του καρναβαλιού.                                                                                                                                                                                  
Το παραπάνω βίντεο σας βάζει στο πνεύμα του καρναβαλιού και σας δίνει να καταλάβετε τα ήθη και τα έθιμα των Βραζιλιάνων.
Τα τραγουδια του καρναβαλιου
Τα τραγούδια τα οποία ακούγονται κάθε χρόνο στο καρναβάλι είναι κυρίως χορευτικά τραγούδια σάμπα, τα οποια ειναι πολυ διασημα και ολοι οι κατοικοι ξερουν την χορογροφια τους, συνεπως δημιουργειται μια ατμοσφαιρα γεματη χορο και ενθουσιασμο.
Η Σάμπα ειναι ο πιο διάσημος χορός στην Βραζιλία, χάρη στον γρήγορο ρυθμό της κέρδισε γρήγορα διεθνής φήμη και έγινε βάση για το βραζιλιάνικο καρναβάλι.
Το πιο διάσημο και διαδεδομένο πανγκοσμίος τραγούδι της Σάμπας ειναι το παρακάτω


Γιώργος Κωνσταντινίδης 
Νίκος Νικολαΐδης

Πηγές: Wipipaidia
danzafuerte.gr
digitallife.gr
youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!