Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η μουσική στην Λατινική Αμερική

                                                  
       Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της λατινοαμερικανικής μουσικής είναι η ποικιλομορφία του αντιστρόφως σε μια διαδεδομένη άποψη (ειδικά στις ΗΠΑ), δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο λατινοαμερικανικό ύφος της μουσικής. Η αποκαλούμενη "λατινική μουσική" καλύπτει γενικά μόνο τη χησπανο-καραϊβική μουσική (salsa, merengue, bachatta, κ.λπ....), δηλαδή οι μορφές της μουσικής που έχουν επηρεαστεί έντονα από τα αφρικανικές rythms και τις μελωδίες. Είναι επίσης δυνατό να βρεθούν completly οι διαφορετικές μορφές της μουσικής στη λατινική Αμερική, όπως ο Αργεντινός τανγκό, Μεξικάνικα mariachi ή οι διάφορες μορφές της μουσικής από τις pre-Columbian παραδόσεις που είναι διαδεδομένες στην των Ανδεων περιοχή. Στη Βραζιλία, samba, Αμερικανικά τζαζ, η ευρωπαϊκή κλασσική μουσική και choro έχετε ο αποκαλούμενος bossanova μουσική. Σαν να αφορέσει τον τομέα μουσικολογίας, κλασσικός συνθέτης Heitor Villalobos εργασμένος στην καταγραφή των εγγενών μουσικών παραδόσεων. Οι κλασσικές εργασίες του έχουν επηρεαστεί βαριά από τους επίσης. Η πρόσφατα λατινοαμερικανική μουσική έχει γίνει εμπορικότερη οφειλόμενη σε ένα μετεωρικό ενδιαφέρον από τις διεθνείς αγορές. Μια τήξη των τοπικών ρυθμών με την κανονική λαϊκή μουσική έχει δημιουργήσει Λατίνος Λαϊκός , όποιος είναι ακόμα δημοφιλής σε πολλές χώρες.
Γενικά:
 • Στη μουσική των Άνδεων περιλαμβάνονται οι χώρες της δυτικής Ν.Αμερικής όπως το Περού, η Βολιβία, το Εκουαδόρ, η Χιλή και η Βενεζουέλα.
   • Στη μουσική της Βραζιλίας  η οποία αποτελεί από μόνη της μια μουσική περιοχή λόγω του μεγέθους της, της τεράστιας ποικιλίας της και λόγω του ότι ήταν η μοναδική πορτογαλική αποικία.

Όργανα μουσικής της Λατινικής Αμερκής 
  
 imgΧουεχουέτλ

                                                          
      
                                                                                                                                                                                                                    
img



Τεπονάτσλι

img 






Αγιότλ



Πηγές που χρησιμοποιήσαμε: 

www.google.com
www.youtube.com
www.wikipedia.gr
www.Qwika.com





Τσακγκαράκης Κων/νος
&
Τσολακίδης Κων/νος










4 σχόλια:

  1. Παιδιά είναι μια καλή εργασία που τα έχει όλα τα απαραίτητα πράγματα . Μόνο θα ήθελα να περιγράψετε τα όργανα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εργασία σας είναι πολύ καλή αλλά θα μπορούσατε καλύτερα. Τα μπλε γράμματα δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα καθώς δεν φαίνονταν καλά τα γράμματα λόγω του φόντου. Επίσης η πληροφορίες σας ήταν λιτές θα μπορούσατε να βρείτε και άλλες.

    Βαθμολογία :86%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ με τον πανο τα γράμματα σε κάποια σημεία είναι δυσανάγνωστα. Το βίντεο αρκετά ικανοποιοητικό , όμως οι πηγές δεν κατατοπίζουν και πολυ τον αναγνώστη

    Νικος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απλά απαίσια η εργασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!