Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του Τανγκό!



Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του Τανγκό!


1. Η ιστορία του Τανγκό


Η ιστορία του Τανγκό είναι συναρπαστική και περίπλοκη. Είναι μια ιστορία συναισθημάτων και πολλών πολιτιστικών προσμίξεων. Το τανγκό είναι ένα χορός εξωστρεφής και ενδοσκοπικός, είναι μια θλιβερή σκέψη που χορεύεται. Είναι η κάθετη έκφραση μιας οριζόντιας επιθυμίας.






Το Τανγκό πήρε το όνομά του από τον μεγάλο ποιητή Tangos Enrique Santos.








Η γέννηση του Τανγκό

Η γένεση του Tango οριοθετείται περίπου στα 1880, στην περιοχή του Ρίο Δε Λα Πλάτα, στο Μπουένος Άιρες. Η επικρατέστερη των απόψεων υποστηρίζει ότι το Tango είναι κράμα πολλών διαφορετικών ρυθμών, μεταξύ των οποίων ο ισπανοκουβανέζικος ρυθμός Habanera, η Milonga της αργεντινής υπαίθρου, ο νέγρικος χορός candombe και τα ανδαλουσιάνικα Tangos.
    Το Tango αν και γεννήθηκε για να εκφράσει τα απελπισμένα αισθήματα των απόκληρων της κοινωνίας είναι εκτός από την θλίψη, την νοσταλγία, την ανασφάλεια, το πάθος για μια καλύτερη ζωή και την απελπισία είναι μουσική, είναι χορός, είναι τραγούδι. Στην ιστορία του καθένα από τα τρία αυτά στοιχεία είχε άλλοτε μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη βαρύτητα.
    Στην πρώτη περίοδο του Tango, η οποία οριοθετείται μεταξύ 1900-1915, επικρατούν κυρίως οι χαρούμενοι ρυθμοί, όπως ο ρυθμός της Milonga (El Choclo, το πρώτο Tango milonga από τον Angel Villoldo), ο χορός ήταν έντονος και αισθησιακός. Συναντάμε κυρίως ορχηστρικά και λιγότερο τραγουδιστά Tangos.

Τώρα ένα απολαυστικό video με την τέχνη του Τανγκό






Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!
Με εκτίμηση, Όλγα Τισένκο!

2 σχόλια:

  1. Τα γράμματα δεν είναι τόσο ευανάγνωστα, οι εικόνες όμως φαίνονται και όλα τα βίντεο παίζουν. Ο τίτλος προσελκύει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και είναι σχετικός με το θέμα (ΤΑΝΓΚΟ). Παρ'όλα αυτά αποτελεί πιστή αντιγραφή από άλλο κείμενο και δεν δίνεται βιβλιογραφία και δικτυογραφία.
    Πιστεύω πως θα μπορούσες να συμπεριλάβεις στην εργασία σου μερικά από τα πιο γνωστά μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται στη μουσική του τάνγκο καθώς και καταξιωμένους συνθέτες, μουσικούς κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. * Το σχολιο ειναι απο την Ελισαβετ Καργιου β2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας τις παρατηρήσεις σας, μας ενδιαφέρει η άποψή σας!